U Plavu odrzan okrugli sto na temu "Nasilje medju mladima“

NVO „Centar kreativnih vjestina“ u saradnji sa mladima iz Plava, organizovali su okrugli sto na temu: "Nasilje medju mladima“. Okrugli sto je održan u petak, 18.03.2016. godine, sa početkom u 10 časova u poslovnom prostoru „Plavski horiznonti“. Cilj ovakvog okupljanja je bio razmjena mišljenja i iskustava o postojećoj problematici mlade populacije, kao i mogućnostima i načinu prevencije.

Imajući u vidu važnost ove teme i sve veću prisutnost različitih oblika nasilja u svakodnevnom životu mladih, oko petnaest predstavnika mladih i nekoliko predstavnika civilnog sektora kao i jedan pedagog, uzelo je učešće na okruglom stolu i na taj način dalo svoj doprinos prevenciji nasilja, zaštiti i unapređenju psihofizičkog razvoja mladih Plava.

Na okruglom stolu bilo je riječi o različitim oblicima nasilničkog ponašanja i njihovoj učestalosti u školama, mogućim uzrocima, ali i o preduzetim mjerama u tretiranju nasilničkog ponašanja, kao i mogućem načinu preventivnog djelovanja u cilju sprečavanja nasilničkog ponašanja među mladima.

Inace, ovo je prvi od tri planira okrugla stola na sjeveru Crne Gore a isti se realizuju u sklopu projekta „Daj mi pet za nenasilan svijet“ koji je finansijski podržan od strane Ministrastva finansije, to jest Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na srecu.

Ostavi komentar