Edukacijom mladih protiv droge

NVO „Centar kreativnih vjestina“ danas je u JU Gimnaziji „Miloje Dobrasinovic“ u Bijelom Polju, organizovala tribinu pod nazivom „Edukacijom mladih protiv droge“ koja je okupila ucenike prve i druge godine pomenute skole.

Cilj tribine kao i same projektne aktivnosti, bile su usmjerene na pubertetsku populaciju s namjerom preventivnog djelovanja i ukazivanje na socijalno neprihvatljive oblike ponašanja kod mladih.

Tribina je bila organizovana tako da su ucenici mogli da iznesu svoje stavove i znanja koja posjeduju o drogama, ali i da cuju neke nove podatke kada je rasprostranjenost narkomanije u pitanju.

Pomenuta tribina organizovana je u sklopu projekta „Znanjem protiv zavisnosti“, koji je finansijski podrzan od strane Ministarstva zdravlja na proslogodisnjem Konkursu za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama.

Bitan faktor u prevenciji koja je naš izbor jeste pružanje psihosocijalne podrške djeci i mladima da se odupru pritiscima kroz edukaciju, informisanje i promovisanje zdravih stilova života u borbi protiv narkomanije i svih oblika zavisnosti. Realizacijom ovog projekta pojačacemo svjesnost mladih o stetnim posledicama upotrebe droge i omoguciti im da u skladu sa svojim potrebama, zeljama i afinitetima uzmu aktivno ucesce u kreativnim, sportskim, edukativnim i promotivnim aktivnostima kako bi racionalno iskoristili slobodno vrijeme – istakao je Slobodan Tomasevic izvrsni direktor NVO Centar kreativnih vjestina.

Ostavi komentar