Organizovana tribina “Izbor je na tebi”

Nevladina organizacija „Centar kreativnih vjestina“ danas je u SSS “Vukadin Vukadinovic” u Beranama, organizovala tribinu pod nazivom „Izbor je na tebi“ koja je okupila ucenike prve godine pomenute skole.

Cilj tribine je bio da se poveca doprinos prevenciji narkomanije u Beranama sa posebnim akcentom na mlade, to jest ucenike prve godine imenovane skole.

Tribina je bila interaktivnog sadrzaja, gdje su ucenici mogli da postave brojna pitanja ali i da iskazu svoje misljenje ili pak znanja koja posjeduju o drogama.

Bolesti zavisnosti predstavljaju stari i veoma veliki problem ljudske civilizacije, koji kako vrijeme odmiče, poprima sve veće razmjere i postaje gotovo nerješiv. Zloupotreba psihoaktivnih supstanci je jedan od najvećih problema savremenog društva. Opšte je poznato da je to pojava koja ima razarajuće posledice po pojedince, čitave porodice i društvo u cjelini. – istakao je Nebojsa Bajic saradnik na ovom projektu.

Inace, pomenuta aktivnost organizovana je u sklopu projekta „Neka droga ne bude tvoj drug“, koji je finansijski podrzan od strane Ministarstva zdravlja na proslogodisnjem Konkursu za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama.

Ostavi komentar