Odrzana debata “Mladi i droge“

Organizacija „Centar kreativnih vjestina“ danas je u JU Gimnaziji„Panto Malisic“ u Beranama, organizovala debatu pod nazivom „Mladi i droge“, koja je okupila ucenike drugog razreda ove skole, sa namjerom da cujemo njihova misljenja o ovom sve vecem i ucestalijem problemu.

Na pocetku debate ucenici su bili podijeljeni u dvije grupe, jednu koja zastupa tezu o stetnosti psihoaktivnih supstanci na zdravlje mladih i drugu koja zastupa suprotno misljenje.

U razdoblju adolescencije, između djetinjstva i zrelosti, mladi, u potrazi za svojim odraslim identitetom sve više izmiču kontroli roditelja, suprotstavljaju se njihovu autoritetu, prkose, ne žele poštivati roditeljska pravila i imperativno žele sve više uvažavanja i slobode u svojim postupcima, pa je ovakva aktivnost bila prilika da cujemo sta mladi misle o upotrebi raznih droga.

Debata je realizovana u sklopu projekta“ Neka droga ne bude tvoj izbor“, koji je finansijski podrzan od strane Ministarstva zdravlja na proslogodisnjem Konkursu za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama.

Ostavi komentar