Izaberi ali ispravno

NVO Centar kreativnih vjestina, danas je u Beranama realizovao Info pult pod nazivom “Izaberi ali ispravno“, na kojem su se dijelile brosure o saobracajnoj kulturi, posebno u dijelu upotrebe sigurnosnih pojaseva i postovanja saobracajnih znakova i upozorenja.

Cilj pomenute aktivnosti, jeste da unaprijedi znanje i edukuje gradjane a posebno mlade o znacaju bezbjednosti u saobracaju, radi njihovog sigurnog ucesca tokom vožnje ali i da im skrene pažnju na osnovne saobracajne propise kroz edukativno-informativni materijal.

Sistem obrazovanja predstavlja značajan segment bezbjednosti u drumskom saobraćaju. Nedovoljna edukacija, nepoznavanje propisa u drumskom saobraćaju, značajan su uzrok saobraćajnih nezgoda. Posebna pažnja mora se posvetiti poboljšanju procesa edukacije učesnika u saobraćaju i unapređenju svijesti o posljedicama saobraćajnih nezgoda, koja je osnov podizanja nivoa bezbjednosti drumskog saobraćaja i dostizanju evropskih standarda.

Bezbjednost djece i omladine u saobraćaju u velikoj mjeri zavisi od nivoa saobraćajnog obrazovanja kojeg posjeduju i koje im se svakodnevno plasira kroz razne aktivnosti i edukacije. Samim tim želi se uticati na podizanju svijesti o značaju poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa kod mladih i ali i ostalih građana na sjeveru Crne Gore – naglasava Slobodan Tomaševic, izvršni direktor NVO Centar kreativnih vještina.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta “Mislim i pazim u saobracaju“ koji je finansijski podrzan od strane Misnistarstva saobracaja i pomorstva.

 

Ostavi komentar