Gradjani informisani o bezbjednosti u saobracaju

U Bijelom Polju danas je u organizaciji Centar kreativnih vjestina realizovan Info pult pod nazivom „Izaberi ali ispravno“, na kom su se gradjani informisali o tome kako da se bezbjedno ponasaju u saobracaju i adekvatno postuju saobracajne propise.

Aktivnost je imala za cilj da kroz edukativno-informativni materijal ukaze svim ucesnicima u saobracaju na postovanje saobracajnih propisa, jer postovanje saobracajnih propisa je osnova za smanjen broj saobracajnih nezgoda, i samim tim povecanje nivoa bezbjednosti u saobracaju.

Kulturno se ponasati u saobracaju znaci ponasati se u skladu sa saobracajnim propisima i pravilima, uz medjusobno uvazavanje i obzirnost prema drugim ucesnicima u saobracaju, s posebnom paznjom na najugrozenije i najmanje zasticene ucesnike u saobracaju, a to su djeca , osobe sa invaliditetom , starije nepazljive osobe i biciklisti – naglasio je Nebojsa Bajic jedan od saradnika na ovom projektu.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta “ Mislim i pazim u saobracaju“, koji je finansijski podrzan od strane Ministarstva saobracaja i pomorstva.

 

Ostavi komentar