Odrzane kreativne radionice o saobracajnim propisima

Centar kreativnih vjestina danas je organizovao tri kreativne radionice o saobracajnim propisima koje su bile namijenjene nizim razredima u OS“ Vuk Karadzic, OS“Vukasin Radunovic“ i OS „ Radomir Mitrovic“.

Cilj radionica bio je da edukuje ucenike III i V razreda pomenutih skola da postuju saobracajne propise, da se podigne nivo saobracajne kulture kod djece, a samim tim i nivo njihove bezbjednosti kao ucesnika u saobracaju.

Predavanje je bilo organizovano tako da su ucenici iznosili svoje misljenje o poznavanju saobracajnih propisa, ali su isto tako culi i nove podatke u vezi poznavanja i postovanja pravila saobracaja.

Tokom interaktivnog predavanja, ucenici su posebno iskazali interesovanje za podjelu i prepoznavanje saobracajnih znakova, zatim za svjetlosne saobracajne znake (semafore), kao i gdje i na koji nacin mogu bezbjedno da prelaze kolovoz. Takodje, ucenicima je ukazano kako vozaci treba da se ponasaju kao ucesnici u saobracaju, da postuju pravila saobracaja, s posebnim akcentom na njihov odnos prema pjesacima i upotrebu sigurnosnih pojaseva.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta “ Mislim i pazim u saobracaju“, koji je finansijski podrzan od strane Ministarstva saobracaja i pomorstva.

Ostavi komentar