Bezbjedan rad – zdrava buducnost

U organizaciji NVO „Centra kreativnih vještina“, u prethodna tri dana realizovana je kamapanja pod nazivom ,,Bezbjedan rad – zdrava budućnost“ u sklopu koje je dijeljen info materijal sa ciljem podizanja svijesti gradjana o bezbjednosti i zastite na radu. Kampanja je relizovana u vise opstina na sjeveru Crne Gore i to u Beranama, Petnjici, Andrijevici, Plavu, Rožajama i Bijelom Polju.

Cilj aktivnostio bio je da se podigne svijest gradjana o problemima sa kojima se susreću radnici na brojnim gradiliština i da znaju koja su njihova prava posebno vezana za bezbjednost i zastitu na radu, sa posebnim akcentom na sjever Crne Gore.

Aktivnost je relizovana u sklopu projekta „Zastita na radu - dobrobit za sve“ koji je podrzan od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore.

U sklopu ove akcije a sve u cilju promocije bezbjednosti i zdravlja na radu i unapredjenja kulture prevencije, pokrenuli smo i nagradni foto konkurs „Bezbjednost i zdravlje na radu svuda oko nas“, za izbor 4 fotografije, gdje autori fotografija treba da pošalju jasnu poruku o važnosti bezbjednosti zdravlja na radu u oblasti gradjevinarstva, tj. da nam šalju fotografije radnika sa gradilišta koji pravilno koriste bezbjednosnu opremu prilikom rada.

Ostavi komentar