Održana promocija ženskih prava

Sa predstavnicama ljepšeg pola, održana je promocija ženskih prava koja su im Ustavom ali i brojnim zakonima zagarantovana.

Na promociji su putem video prezentacije prikazani osvrti na ona prava koja se svakodnevno krše a tiču se žena kao i prava koja su Ustavom i zakonima naše drzave zagarantovana svakoj ženi.

Sastanku su prisustvovale žene iz Berana i Bijelog Polja koje su uzele aktivno učešće u raspravi. Ista je bila veoma produktivna u smislu da su prisutne zene ukazala na veliki broj propusta, bilo svjesnih ili nesvjesnih narocito od poslodavaca koji djeluju u oblsti trgovine.

Kroz iskustva istih, brojne nezakonite radnje i pritisci, desavaju se kroz takozvani mobing koji se vrši nad ženama od strane poslodavaca. Ono što su prisutne dame istakle, jeste da im je jedan dan u nedelji koji ce biti neradan jako vazan, jer bi upravo taj dan mogle na miru da se posvete sebi i svojoj porodici.

Aktivnost je relizovana u okviru projekta “Put ka jednakosti - obrazovno i ekonomsko osnaživanje žena” koji je podržan od strane Ministartva pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Ostavi komentar