Održano edukativno predavanje za žene

Danas je u prostorijama naše organizacije održano edukativno predavanje za žene u svrhu promovisanja profesija u kojima one nisu tradicionalno zastupljene.

Gošća našeg predavanja bila je učenica drugog razreda Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ iz Plava - Amina Drešković, koja je govorila o svom unikatnom talentu – tradicionalnom vezu, koji je razvila u lični biznis.

Kroz svoje iskustvo odgovorila je na brojna pitanja učesnica predavanja, objasnila svoje početke, podijelila poteškoće sa kojima se srela u toku razvijanja svog biznisa i dala ideje za načine plasiranja proizvoda.

Razgovor je rezultirao mnoštvom kreativnih ideja na poljima interestantnim ženama, predlozima za žene preduzetnice na sjeveru i ohrabrivanjem žena da iskoriste sve svoje potencijale.

Žene se sve češće odlučuju i za opciju privatnog biznisa, što ranije nije bio slučaj, pa nerijetko srećemo mlade preduzetnice koje se ne libe da svoje ideje i talente sprovedu u djelo.

Podsticanje žena da se obrazuju na polju deficitarnih zanimanja i razgovor o tome važan je faktor u razbijanju predrasuda da žene nisu ravnopravne sa svojim kolegama.

Predavanje je realizovano u sklopu projekta “Put ka jednakosti - obrazovno i ekonomsko osnaživanje žena” koji je podržan od strane Ministartva pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Ostavi komentar