Vannastavne aktivnosti da se odlikuje većom raznovrsnošću

U okviru projekta „Unapređenje znanja – temelj cjeloživotnog učenja“ realizovana je vršnjačka edukacija na temu „Uloga i značaj vannastavnih aktivnosti“ u Gimnaziji 30. Septembar u Rožajama.

Aktivnosti izvan nastavnog plana i programa redovne nastave pomažu mladima da na kreativan i konkretan način popune vrijeme. Danas, kada je mladima sve dostupno, znati kako popuniti vrijeme vrlo je važno. Vrijeme utrošeno u unapređivanje sopstvenih vještina i kvaliteta, kao i rad na daljem razvijanju socijalnih i motoričkih kompetencija, podstaći će mlade na razmišljanje o prilikama da svoje znanja, ideje, vještine i sposobnosti iskoriste kako bi doprinijeli dobrobiti zajednice.

Iako ih trenutna situacija dosta ograničava, učenici se nadaju brzom nastavku realizacija ekoloških aktivnosti u prirodi, slobodnim aktivnostima u domenu sporta, posjetama kulturnih institucija i aktivnostima usmjerenim na očuvanju kulturne baštine.

Prisutni su istakli kako im program rada vannastavnih aktivnosti odgovara jer se odlikuje većom raznovrsnošću od programa redovne nastavne, i složili su se da je najdjelotvornije kombinovati redovne sa vannastavnim aktivnostima kako bi se potpuno opravdale vaspitno-obrazovne obaveze ustanove.

Učenici su izjavili kako bi, pored brojnih sekcija, klubova i organizacija koje škola nudi, voljeli da više učestvuju u naučnim radionicama i eksperimentalnim vježbama.

Ostavi komentar