NVO Centar kreativnih vjestina, uputio je danas Sekretarijatu za inspekcijske poslove pri Opstini Berane, inicijativu za pokretanje prekršajnog postupka protiv nadleznih organa u vezi sa radovima koji se izvode na sanaciji putnog pravca most “Nika Strugar“ – Jasikovac, gdje se već danima nalaze ogromne rupe od iskopanog asfalta.

Povodom skandalozne Odluke Ministarstva zdravlja o raspodjeli finansijskih sredstava za projekte nevladinim organizacijama u oblasti „Održavanje niske prevalencije HIV-a u Crnoj Gori“ od 22.06.2020.godine, NVO “Centar kreativnih vjestina“ iz Berana, NVO „Razvojni centar“ iz Bijelog Polja, NVO „Djakomo adriatik“ iz Bijelog Polja“ i NVO „Sistem“ iz Podgorice, održale su Press konferenciju kojom su upoznale javnost Crne Gore o nezakonito donesenoj Odluci Ministarstva zdravlja.

Skoro 10% mladih probalo je drogu, a čak 84 odsto njih zna gdje se droga može nabaviti, dok 45 odsto mladih smatra da je želja za popularnoscu u drustvu glavni uzrok da mladi počinju da uzimaju drogu.

Sekretarijat za planiranje i uredjenje prostora pri Opstini Berane, dana 23.04. tekuce godine uputio je poziv u vezi sa Javnom raspravom o “Nacrtu Programa za postavljanje odnosno građenje privremenih objekata, uređaja i opreme za područje Opštine Berane za period od 2019. do 2024. godine”.

NVO »Centar kreativnih vjestina« u saradnji sa NVO »Bjelopoljski demokratski centar“, juce je u Bijelom Polju održao press konferenciju povodom predstavljanja projekta pod nazivom “Transparentnije koncesije na eksploataciju šljunka i šume” koji ce se realizovati u narednih sest mjeseci na teritoriji opstina Berane i Bijelo Polje.