Stotine gradjana Berana prinudjeno da dolazi po racune u Postu

NVO Centar kreativnih vjestina, pokrenuo je inicijativu kod nadleznih sluzbi za resavanje problema u vezi imenovanja postara za obavljanje poštanske djelatnosti na teritoriji opstine Berane (za rejon mjesnih zajednica Donje Luge, Petnjik, Dapsice, Donja Rženica, Zagorje...).

Nekoliko hiljada gradjana, koji žive na prostoru pomenutih mjesnih zajednica, skoro godinu dana nema postara koji bi (po pravilu) trebalo da im donosi postu na kucnu adresu, vec sami odlaze u Postu, kako bi uzimali racune za struju, vodu, telefon, internet, podigli “socijalu” i sl.

Shodno navedenom, duži vremenski period (unutar Poste) se stvaraju ogromni redovi i pravi bespotrebna gužva, sto cesto izaziva nervozu medju gradjanima, jer su osudjeni da sami traže svoje racune u hrpi drugih racuna, a to im dodatano stvara (obavezu vise) svakog mjeseca.

Takodje, posta koja se adresira na gradjane iz gore navedenih mjesnih zajednica, nedeljama ili mjesecima kasni i na taj nacin stvara dodatne probleme ljudima, koji su nemocni da se izbore sa ovim problemom, pa su silom prilika prinudjeni da sami dolaze po nju.

Shodno navedenom, nasa organizacija uputila je inicijativu za resevanje ovog problema na vise razlicitih adrese i uskoro ocekuje da ce ovaj problem biti rijesen, kako bi se olaksao život gradjana koji su prinudjeni da sami dolaze po racune i ostalu postu.

Inace, prema saznanjima nase organizacije, problem u vezi (trenutnog) nepostojanja postara za pomenute mjesne zajednice, nastao je zbog sumnje celnih ljudi u Posti, da je jedan od postara zaduzen za ovaj rejon, zloupotrijebio sluzbeni polozaj, zbog cega je protiv istog pokrenut istražni postupak.

Ostavi komentar