Cinovnik lokalne uprave prijetio izvrsnom direktoru NVO Centar kreativnih vjestina

Apsolvent geografije, elektrotehnicar energetike, glumac-animator, istaknuti sportski radnik, komercijalista, programski službenik, strucnjak iz oblasti zastite i ocuvanja životne sredine ( .. i jos mnogo toga...) po imenu Predrag Scekic (poznat kao Pekson) prijetio mi je i vrijedjao putem telefona, nazivajuci me pogrdnim imenima.

Nekada istaknutom predstavniku NVO sektora i borcu za vladavinu prava (bar sam ga ja tako doživljavao), Predragu Scekicu ocigledno se nije dopalo istraživanje NVO Centar kreativnih vjestina, koje smo objavili na nasem zvanicnom sajtu (cetvrtog marta tekuce godine) pod nazivom “Budžet Opstine ostecen za vise desetina hiljada evra”.

Tacnije, Scekicu se nije dopao jedan od komentara (izvesnog Ivana Ica) koji u istom, sumnjici Scekica da je od manifestacije “Thunder fest” sa jos nekoliko lica “uzeo dobre pare”.

Pomenuti tekst a posebno (komentar), toliko je razbijesnio Scekica, da mi je u subotu oko pola cetiri ujutru, poslao uvredljivu poruku sledece sadržine:

telefon

U trenutku kada mi je stigla poruka, nisam znao o kome je rijec, pa sam naknadno pozvao broj telefona sa kojeg mi je upucena uvredljiva poruka i na moje veliko zaprepascenje, saznao da se radi o postenom (Scekic) Peksonu.

U kratkom ali veoma neprijatnom obracanju, Scekic me je nazvao bolesnikom i psihopatom, optuzujuci me da licno stojim iza pomenutog komentara, da je on sve provjerio sa inspektorom u MUP-u i da upravo podnosi prijavu protiv mene i jednog mog kolege iz NVO sektora (inace osnivacem jednih elektronskih novina).

Scekic me je obavijestio da je skinuo sve moje tekstove koje sam do sada objavljivao i da ce protiv mene podnijeti krivicnu prijavu. Vise puta me je nazvao bolesnikom i psihopatom i zaprijetio da ukoliko jos jednom pomenem njegovo ime, poslace momke na mene i da necu dobro proci, nakon cega je spustio slusalicu.

Iako je proslo nekoliko dana od prijetnji Scekica, i dalje mi je nejasno sta je to toliko naljutilo Scekica, da se od nekada “uzornog” uzbunjivaca i borca protiv bivse vlasti DPS-SDP, okrene protiv kolega u NVO sektoru, pa je poceo naprasno da vrijedja i prijeti im krivicnim prijavama, MANS-om a narocito batinama?

Peksone da ti malo osvezim pamcenje

Ko je i koliko dugo vremena (preko drustvenih mreža) ismijavao celnike bivse vlasti (nazivajuci ih lopuzama, stetocinama i sl.) a da za to nikada krivicno nije odgovarao?

Ko se sve “sprdao” na racun pojedinaca i njihovog rada (“kaceci” neprimjerene slike, davajuci pogrdna imena, prozivajuci ih za nepotizam i sl.) kako bi se zasmijavale siroke mase a narocito vrh jedne opozicine politicke partije, ciji se lider (nakon pobjede Koalicije “Zdravo Berane”) u jednoj emisiji na RTCG-u, zahvaljivao pojedincima na doprinosu i visegodisnjoj borbi protiv DPS-a.

grafiti

Brzo si zaboravio na ove fotografije. Vidis Peksone, tada ti nije smetalo da se sa svojim pajtasima udružis i na jednoj facebook stranici, ismijavas pojedince i predstavnike bivse lokalne vlasti, a danas (tebi postenom) smeta jedan beznacajan komentar na nekom sajtu (kojeg niko ne cita, do ja “bolesni i poremeceni psihopata”).

Prije dvije do tri godine, to je bilo “COOL” i super praviti neukusne fore (u vidu gore objavljenih slika) na tudj racun a danas kada si TI i jos jedan istaknuti clan ove grupe, zasjeli u opstinske fotelje smetaju Vam tekstovi i komentari gradjana koji se odnose na vas (ne)rad, pa na sve moguce nacine pokusavate da ugasite slobodnu rijec i misljenje pojedinaca (kroz brutalna vrijedjanja i prijetnje).

Peksone (posteni) Scekicu, daj odgovore gradjanima

Možda ti nije poznato, ali sam po prirodi mnogo strasljiv, pa te iz tog straha moram pitati u vezi nekoliko stvari za koje se nadam (bar u ime tvog postenja) da ces kako meni, tako i gradjanima Berana dati odgovore na sledeca pitanja:

1. Preposteni (Peksone) Scekicu, da li možes da nam objasnis gdje ti uopste trenutno radis u Opstini Berane ili u TO Berane? Ako radis u TO Berane, objasni nam na kojim poslovima si rasporedjen i kolika ti je plata i zasto ti je kancelarija u Opstini a ne u TO?

2. Preposteni (Peksone) Scekicu, možes li da nam objasnis zasto si na konkursu za radno mjesto Samostalni referent za upravljanje projektima, raspisanom za potrebe Službe menadžera (polovinom marta 2015.godine) dostavio ljekarsko uvjerenje izdato od strane Doma zdravlja u Rožajama (24.04.2014.godine)?

3. Zasto se na tvom Izvestaju sa postupka provjere sposobnosti kandidata, nisu potpisala sva tri clana Komisije? Uzgred, da li možes da se sjetis kako je proslo bodovanje tvojih strucnih i radnih kvaliteta?

4. Zasto si iz personalnog dosijea, dok si radio na poslovima Samostalnog referenta za upravljanje projektima, uzeo radnu knjizicu i ko ti je to dozvolio? Da li to znaci da si istovremeno bio zaposlen na dva radna mjesta i primao dvije plate (posteni Peksone)?

5. Preposteni, kako si dobio posao (Samostalnog referenta za upravljanje projektima) a da nisi dostavio Uvjerenje o položenom strucnom ispitu za rad u državnim organima?

6. Možes li da nam kažes koliko te je placao bivsi predsjednik opstine Vuka Golubovic, a koliko si bio placen od strane “Zdravih” na poslovima Samostalnog referenta za upravljanje projektima?

7. Kakva je bila tvoja uloga u organizovanju manifestacije “Thunder fest” i zasto si se toliko uzbudio i poceo da prijetis (ako znas da si cist i posten kako sebe opisujes)?

8. Gospodine Scekicu (posteni) Peksone, možes li da nam objasnis u kom svojstvu si bio prisutan na Dan otvorenih vrata, koji se održavao polovinom februara tekuce godine (za predstavnike NVO)?

9. Da li si clan jedne ili vise NVO i kojih? Kakve koristi ti imas od toga (posteni)? Da li si jos uvijek clan Komisije za raspodjelu sredstava NVO i ko te je tamo predložio?

10. Raci nam Scekicu (preposteni) Peksone, na kojim poslovima si radio u periodu 2002 – 2003 u organizaciji CHF Montenegro? Kako si od lica koje je bilo zaduženo za održavanje vozila u pomenutoj organizaciji, uspio da dobijes placenije radno mjesto i ko ti je pomogao u tome?

Preposteni Peksone, nadamo se da ces imati snage i volje da nam odgovoris na ova pitanja a ukoliko to ne uradis, odgovoricemo mi umjesto tebe (cinjenicno i argumentovano). Vrlo brzo.

Ostavi komentar