Opstina Berane bez Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama

NVO „Centar kreativnih vjestina“, danas je uputila dopis predsjedniku Opstine Berane Dragoslavu Scekicu, sa zahtjevom da hitno raspise Javni poziv za izbor dva predstavnika/ce nevladinih organizacija u Komisiji za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama.

Internim aktom (br. 01-051-2103) od 22.07.2014. godine, predsjednik Opstine potpisao je Resenje o imenovanju Komisije za saradnju sa NVO i raspodjelu sredstava za projekte NVO, gdje je u stavci II (naglaseno da mandat Komisije traje dvije godine).

Uzimajuci u obzir cinjenicu, da je mandat Komisije istekao prije cetiri mjeseca, pismenim putem smo obavijestili predsjednika Scekica, da pod hitno raspise Javni poziv za izbor dva predstavnika/ce nevladinih organizacija u Komisiji za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama.

Na osnovu člana 6 i 7 Odluke o kriterijumima , načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama („Sl.list CG –opštinski propisi br. 34/13„) propisano je da predsjednik Opštine, upućuje Javni poziv nevladinim organizacijama (sa sjedištem u Beranama) da učestvuju u predlaganju dva predstavnika /ce nevladinih organizacija u Komisiji za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama.

Interesantno je naglasiti da je u toku Javna rasprava u vezi Nacrta Odluke o budzetu Opstine Berane za 2017.godinu i da ce se (pomenuta Odluka) ubrzo naci na redovnoj sjednici lokalnog parlamenta.

Po usvajanju (Odluke o budzetu Opstine Berane za 2017.godinu) a na osnovu člana 4, stava 3 (Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama) predvidjeno je da prvi konkurs za NVO bude raspisan u roku od 30 dana od dana donošenja Budžeta opštine.

Logicno se namece pitanje, ko ce raspisati Konkurs za raspodjelu sredstava NVO u 2017.godini, ako je prethodnoj Komisiji istekao mandat a nova Komisija ne bude imenovana na vrijeme?

Ostavi komentar