Hitno promjeniti Odluku o javnim parkiralistima i garazama na teritoriji Opstine Berane

Analizirajuci Finansijski izvjestaj “Parking servisa” Berane iz 2017.godine, jasno se dolazi do zakljucka da 87% prihoda ili (59.094,42 evra) od ukupno 68.058,23 evra ide na zarade (plate) zaposlenih, pa se logicno postavlja pitanje: kakva je svrha tog preduzeća?

Uzimajući ovu činjenicu više je nego upitan smisao postojanja takvog preduzeća kao i intezivnog naplaćivanja parkinga građanima, ukoliko se sav taj novac, umjesto u snaženje kapaciteta preduzeća, održavanje parkirališta i postavljanje parkomata, odvajanje dijela procenta (npr. 30%) za uredjenje parkova, trotoara, djecijih igralista i sl. troši za isplaćivanje zarada zaposlenih.

U tom smislu, nasa organizacija trazi promjenu postojece Odluke i zahtjeva da se usvoji nova odluka koja ce biti na korist svim gradjanima Opstine Berane a ne samo zaposlenim u “Parking servisu” – Berane.

Shodno navedenom, NVO Centar kreativnih vjestina pismenim putem uputio je Skupstini Opstine Barane, Predloge koje trebe uvrstiti u Program rada Skupstine za 2019.godinu, koje mozete pogledati ovdje.

Ostavi komentar