U okviru projekta ,,I ti se pitaš - učestvuj i utiči“, koji je podrzan od strane Ministarstva javne uprave a koji se sprovodi u partnerstvu sa NVO Šansa, sproveli smo istrazivanje o stepenu zadovoljstva gradjana uslugama javne uprave.

U okviru projekta „Obrazovanjem do jednakosti“ koji je podržan od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, sproveli smo anketno istraživanje tokom kojeg su slučajnim uzorkovanjem, ispitivani građani iz pet gradova na sjeveru Crne Gore (Berane, Bijelo Polje, Rožaje, Plav i Gusinje).

U cilju istraživanja javnog mnjena o opštem stanju u lokalnoj upravi Berane, naša organizacija sprovela je anketiranje medju sugradjanima sa ciljem da kroz provjeru mišljenja i stavova saznamo njihov sud o trenutnom stanju u nasem gradu.

Tokom decembra mjeseca, sproveli smo istraživanje u vezi stavova učenika srednjih škola koji se spremaju za dalje obrazovanje ili zaposlenje a bitno je za njihovu karijeru ili uspjeh. Istrazivanje je sprovedeno u okviru projekta “Tvoj talenat za bolju buducnost” koji je podržan od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

U toku decembra mjeseca tekuće godine, sproveli smo istrazivanje medju učenicima nekoliko srednjih škola na sjeveru Crne Gore u vezi sa njihovim vannastavnim aktivnostima, to jest koliko su i na koji nacin ukljuceni u realizaciji istih.