Kampanja „Budite odgovorni“ koju naša organizacija sprovodi u okviru projekta “Daj(e) se na znanje – bolje obrazovanje Roma” koji je podržan od strane Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, danas je relizovana medju pripadnicima romske nacionalnosti u Beranama i Bijelom Polju.

Danas je u Srednjoj mješovitoj školi „Bećo Bašić“ u Plavu, održana predstava pod nazivom “Vaso Pikaso” koja je bila namijenjena za ucenike šestog razreda osnovne skole iz tog grada.

Naša organizacija postavila je mobilijar za dječije igralište u romskom naselju „Riversajd“, koji će mališanima ovog naselja uljepšati njihovu tmurnu svakodnevnicu zbog veoma lošeg materijalnog stanja u kojem se nalaze sa svojim porodicama.

U prostorijama naše organizacije, danas je održan seminar na temu razmjene dobre i loše prakse žena preduzetnica, kao i ravnomjerne raspodjele radnih i porodičnih obaveza kod muškaraca i žena.

U toku protekle nedelje realizovali smo kampanju pod nazivom „Spriječimo nasilje nad ženama“ u nekoliko gradova na sjeveru Crne Gore i to u Rožajama, Bijelom Polju i Plavu.