Nasa organizacija u partnerstvu sa NVO”Šansa” organizovala je danas okrugli sto u vidu radnog ručka na temu „Olakšavanje pristupa marginalizovanim grupama zdravstvenim uslugama“.

U sklopu projekta „Ne zuri – zivot nema reprizu“ koji realizuje NVO“Centar kreativnih vještina“ u partnerstvu sa NVO Šansa a koji je finansijski podrzan od strane Ministarstva kapitalnih investicija, sproveli smo istrazivanje u vidu fokus grupe medju mladima u vezi poznavanja saobraćajnih propisa.

U sklopu projekta ,,Podrška ženama kao zaleđina razvoju društva" koji je podrzan od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, otvoren je centar "Inovativailp" kao vid finansijske pomoci zenskom preduzetnistvu od strane nase organizacije.

U proteklih par dana, u nekoliko gradova na sjeveru Crne Gore realizovali smo terensku kamapnju u vidu dijeljenja informativno-edukativnog materijala na temu „Nauka i mladi“ kako bi sto vecem broju gradjana a posebno mladih dali podsticaj za istrazivacki duh i samostalno ucenje.

U prostorijama nase organizacije odrzan je seminar „Upotreba digitalnih alata u inkluzivnoj nastavi“ za nastavnike, asistente i strucne saranike usvajanjem teorijskih i prakticnih znanja iz oblasti asistivne tehnologije (AT), alterativne i potpomognute komunikacije i primjene principa univerzalnog dizajna u skolskom okruzenju.