Naša organizacija uputila je sugestije povodom pripreme Nacrta sektorske analize u oblasti društvene brige o djeci i mladima u 2024.godini. Sektorska analiza je uradjena dobro ali je za istu potrebno izdvojiti više novčanih sredstava u odnosu na ona koja su planirana. Zato smo inicirali povećanje novcanih sredstava sa planiranih 200.000 na 500.000 evra.

 

Pod sloganom „Kretanjem do zdravlja“ juče je realizovan jednodnevni izlet do Zlatara (Srbija) kao i do manastira Mileševa za korisnike usluga Doma za stara lica iz Bijelog Polja i zaposleni u ovoj instituciji.

U više srednjih i osnovnih škola na sjeveru Crne Gore, postavili smo kutije za vršnjacko nasilje sa ciljem da učenici imaju mogućnost da prijave nasilje školskoj upravi, ako se isto sprovodi nad njima ili su u saznanju da ga drugi učenici trpe.

Na inicijativu naše organizacije a u saradnji sa DOO “Komunalno“ – Berane, danas je sprovedena akcija uklanjanja divlje deponije koja se nalazila pored šetalista u blizini rijeke Lim.

U prostorijama naše organizacije danas je realizovana likovna radionica na kojoj su učenici OŠ “Vukašin Radunović” učili kako da naslikaju motive “mrtve prirode” sa ugljenim štapicem za crtanje.