Mladi spremni da svojim idejama pomognu lokalnoj zajednici

Naša organizacija je realizovala radionicu „Mladi i preduzetništvo“, ovoga puta sa ucenicima iz Srednje stručne škole u Rožajama.

Cilj radionice je bio da sa što većim brojem srednjoškolaca razgovara o razvoju preduzetništva i pokretanju sopstvenog biznisa i da đacima, budućim preduzetnicima, objasnimo šta je to što ih očekuje u razvoju preduzetničke ideje.

Mladi su svojim idejama potvrdili da Rožaje ima veliki potencijal koji se ogleda u mladim ljudima spremnim da svojim doprinosom pomognu lokalnoj zajednici.

Mladi preduzetnici su govorili o svojim idejama, bazirajući se na potrebe svog grada, društva u njemu i povoljnih faktora za razvoj biznisa u njihovom okruženju.

Zaključili smo da su mladi otvoreni za kritike, dopune i transformacije njihovih početnih ideja, kao i za konkretno djelovanje po tom pitanju, te da mladi ljudi koji žele da se bave privatnim poslom imaju punu podršku kako bi što lakše i povoljnije pokrenuli svoj biznis.

Radionica je realizovana u okviru projekta ,,Unapredjenje znanja – temelj cjelozivotnog ucenja”, koji je podržan od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Ostavi komentar