Urucena pomoc za stara lica iz Plava

U cilju ekonomskog osnaživanja starih osoba nasa organizacija u partnerstvu sa NVO “Sansa“, danas je za socijalno ugrožene kategorije sa područja opštine Plav uručili pakete pomoći sa osnovnim životnim namernicama i hemijom.

Osim toga, s obzirom na bolesti koje pogadjaju osobe starije životne dobi a koje nisu u mogućnosti da redovno odlaze kod ljekara, ovom prilikom smo podijelili i po dva aparata za mjerenje pritiska i šećera.

Širok osmjeh na licima, riječi zahvalnosti i prijatni razgovori sa korisnicima donacija ukazuju da je rad sa starima jedna od oblasti kojoj je potrebno posvetiti veću pažnju.

Aktivnost je realizovana kroz projekat ,,Ne zapostavimo stare- promovišimo društvo za sve generacije,, koji je podržan od strane Ministarstva finansija i socijalnog staranja sa ciljem da se unaprijedi kvalitet života starijih osoba na sjeveru Crne Gore.

Posebnu zahvalnost upucujemo volenterki Crvenog krsta Zehri Huseinovic i humanisti Savi Marjanovic iz Plava, koji su nam pomogli u podjeli paketa jer su detaljno upoznati sa teškim situacijama starijih lica iz ove opštine.

U narednom periodu ćemo nastaviti sa podrškom najugroženijim starim licima kojima je pomoc potrebna i u ostalim opstinama na sjeveru Crne Gore.

Ostavi komentar