Vozi oprezno - putuj sigurno

Danas je u organizaciji naše nevladine organizacije u restoranu ,,Aqva“, održano predavanje za srednjoškolce sa teritorije opštine Plav o bezbjednosti u saobraćaju i kulturi saobraćajnog ponašanja dok su za volanom.

Cilj aktivnosti je učvršćivanje pozitivnih stavova mladih, kao najrizičnije grupe učesnika u saobraćaju, o značaju vezivanja sigurnosnih pojaseva, poštovanju ograničenja brzine kao i posledicama vožnje pod dejstvom alkohola.

Tokom predavanja naglasak je stavljen i na korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje i to sa aspekta lične i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju. Zatim, iskorenjivanje pogrešno učvršćenih stavova i zabluda vezanih za navedene najčešće uzročnike stradanja mladih, sa ciljem promjene svijesti o posledicama nepoštovanja saobraćajnih propisa.

Kako su u pitanju budući mladi vozači i oni koji su to već postali, važno je da su upoznati sa svim mogućim opasnostima u saobraćaju i da vode račina o saobraćajnim propisima kako ne bi ugrozili svoj ili nečiji drugi život.

Predavanje je bilo u vidu diskusije što je pravi način prenošenja znanja i formiranja ispravnih stavova kada je ponašanje mladih u saobraćaju u pitanju.

Aktivnost je relizovana u okviru projekta ,,Vozi oprezno - putuj sigurno” koji je podržan od strane Ministarstva kapitalnih investicija.

 

Ostavi komentar