Vise paketa pomoci uruceno starim licima u Beranama

U cilju ekonomsko-socijalnog osnaživanja starih osoba sa područja opštine Berane, u proteklih par dana uručili smo više paketa pomoći sa osnovnim životnim namernicama i hemijom, ali i aparatima za mjerenje krvnog pritiska kao i aparata za mjerenja nivoa šečera u krvi.

Stari predstavljaju grupu stanovništva kojoj je potrebno obezbijediti posebnu zaštitu ali i mogućnost aktivne uloge u životu i društvu. Njima je potrebna posebna briga društva u stvaranju dobrih materijalnih i stambenih uslova, zdravstvene i socijalne zaštite.

Poštovanjem osnovnih ljudskih vrijednosti i njegovanjem solidarnosti među svim članovima društva obezbjeđuje se da i "starost bude ispunjena životom".

I u narednom periodu ćemo nastaviti sa podrškom starim licima i to na teritoriji opstina Bijelog Polja, Petnjice i Rozaja.

Aktivnostima koje će se realizovati kroz projekat ,,Ne zapostavimo stare- promovišimo društvo za sve generacije,, podržanog od strane Ministarstva finansija i socijalnog staranja radiće se na unaprijeđenju kvaliteta života starijih osoba na sjeveru Crne Gore.

Ostavi komentar