Vozi oprezno - putuj sigurno

Naša organizacija je u cilju provecanja bezbjednosti saobracaja kroz projekat „Vozi oprezno - putuj sigurno“ koji je podrzan od strane Ministarstva kapitalnih investicija, organizovala radionicu za mlade vozače pod nazivom „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“, kojoj su prisustvovali mladi vozači koji su tek položili vozački ispit.

Njima je kroz ovu radionicu sproveden kratak kurs o saobraćaju na lokalnom nivou sa akcentom na obaveznu upotrebu sigurnosnih pojaseva, poštovanja saobraćajnih znakova sa posebnim osvrtom na brzu vožnju.

Mladost, porast adrenalina, želja za dokazivanjem dovode do brze vožnje, u nekim slučajevima čak agresivne vožnje, koja dovodi do stravičnih saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodima tih istih mladića koji su tek položili vozački ispit.

Kroz brojne primjere koji su postali svakodnevnica u našem gradu, ukazano je na pravila ponašnja koja su obavezna za bezbjedno učeše u saobraćaju.

Mladi vozači su postavljali brojna pitanja na koja su dobijali odgovore na način što su ih od strane predavača navodili da uz pitanje daju i odgovor, što je pokazatelj da su sa pažnjom pratili predavanje i bili aktivni učesnici ove radionice.

Na ovaj način želimo da podignemo svijest kod mladih vožača o obaveznom pridržavanju pravila i propisa koji su regulisani Zakonom o bezbjednosti saobraćaju i tako pomognemo da što manje mladih ljudi strada i bude dio brojnih saobraćajnih nezgoda.

Ostavi komentar