Ocisceno izletiste Jasikovac

Danas smo na izletištu Jasikovac sproveli ekološku akciju čišćenja i uklanjanja otpada, sa ciljem da ovo omiljeno izletište svih gradjana Berana bude oaza cistog vazduha a ne deponija smeća i otpada.

Akcija čišćenja imala je za cilj da sopstvenim primjerom doprinesemo podizanju nivoa svijesti naših građana o važnosti zaštite životne sredine i pravilnog odlaganja otpada, te da prostor koji nas okružuje izgleda mnogo ljepše i prijatnije mjesto za život svim našim sugrađanima.

Danasnja akcija je svojevrstan podsjetnik da za kvalitet životne sredine odgovornost snosimo svi i pojedinačno i kao društvo u cjelini.

Očuvanje životne sredine predstavlja najvažnije pitanje koje se tiče svih nas. Zato apelujemo na građane da obrate pažnju na prirodu i da čuvaju i ne zagađuju svoju okolinu.

Pored predstavnika organizatora NVO Centar kreativnih vjestina i NVO Glasnici nade u akciji su učestvovali i učenici iz JU Dom ucenika i studenata Berane na čelu sa vaspitačicom Ljubicom Račić. Njima dugujemo posebnu zahvalnost što su se odazvali na naš poziv i dali svoj doprinos kroz volonterski angažman.

Zahvalnost upucujemo DOO „Komunalno Berane“ koje nam je pomoglo u odvozu prikupljenog otpada.

Ostavi komentar