Loptom protiv rasizma

Pod sloganom „Lopotom protiv rasizma“ a povodom obilježavanja 8. aprila koji se u svijetu slavi kao Medjunarodni dan Roma, naša organizacija je u balon sali u Beranama organizovala fudbalsku utakmicu između Roma uzrasta do 12 godina sa njihovim vrsnajcima iz orgnizacije “Akademija”.

Na ovaj nacin smo simbolicno htjeli da proslavimo njihov dan, pa smo u to ime svim ucesnicima romske ekipe podijelili majice i fudbalske lopte, kao mali znak paznje zbog njihovog ucesca i zalaganja tokom utakmice.

Njihovi osmjesi tokom utakmice su govorili više od riječi. Njihova razdraganost i radost kojom su bili ozareni tokom čitave utakmice nam je dovoljan pokazatelj da smo uradili pravu stvar.

Posebnu zahvalnost upucujemo Sasi Rakovicu, fudbalskom treneru u NVO “Akademija” koji je prihvatio nas poziv i ukljcio se u pripremi fudbalske utakmice.

Ranije danas, u romskom naselju “Riversajd” takodje smo podijeli odredjeni broj kosarkaskih i odbojkaskih lopti, želeci da tamosnje malisane podstaknemo da se vise bave sportskim aktivnostima u narednom periodu.

Danasnje aktivnosti realizovane su u okviru projekta „Brigom protiv predrasuda“ koji je podržan od strane Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Ostavi komentar