Poznavanje i poštovanje saobraćajnih pravila

U organizaciji NVO “Centar kretivnih vještina“ a u partnerstvu sa NVO ,,Šansa“ danas je održana radionica o poznavanju i poštovanju saobraćajnih pravila i propisa sa učenicima srednje medicinske škole „Dr Branko Zogović“.

 

Radionicu je vodio policijski službenik Veselin Vuksanović sa koleginicom Mirom Obradović. Gospodin Vuksanović je učenicima ukazao na osnovna i neophodna znanja što se tiče saobraćajnih pravila i propisa i zamolio da ih se pridržavaju.

Radionica je bila interaktivnog karaktera, na kojoj su učenici imali priliku da nauče na koji način mogu doprinijeti poboljšanju saobraćajne kulture u našem gradu i na koji način mogu da sačuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Edukacija mladih generacija je ključan element u kreiranju odgovornog ponašanja budućih vozača i smatramo da se nivo bezbjednosti saobraćaja može održati postojećim represivnim mjerama, ali se bolji rezultati u postizanju opšteg nivoa bezbjednosti postižu isključivo angažovanjem cjelokupnog društva.

Radionica je realizovana u slopu projekta pod nazivom „ Bezjednost u saobraćaju godi svima“ koji je podržan od strane Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore.

Ostavi komentar