Koliko se poznajemo

Danas je u amfiteatru Gimnazije „Panto Mališić“ u Beranama, održan kviz pod nazivom „Koliko se poznajemo“ a tiče se poznavanja nacionalnih manjina i isti je bio namijenjen za srednjoškolce sa sjevera Crne Gore.

Kviz je imao za cilj da provjeri njihovo znanje kao i stavove koji se tiču prava i položaja nacionalnih manjina u Crnoj Gori, ali i da se mladi kroz ovaj kviz približe jedni drugima, da se upoznaju i vide da iako smo vjerski i nacionalno različiti da smo svi ravnopravni.

Učešće u ovom kvizu su uzele sledeće škole: Gimanzija „Panto Mališić“ -Berane, Srednja medicinska škola „Dr Branko Zogović“ - Berane, Srednja mješovita škola „Bećo Bašić“ iz Plava, JU Srednja stručna škola Berane, Srednja stručna škola „Vukadin Vukadinović“ - Berane, Gimnazija „30 Septembar“ iz Rožaja, Gimnazija „Miloje Dobrašinović“ iz Bijelog Polja i Srednja elektro-ekonomska škola - Bijelo Polje.

Ono što želimo naglasiti da u ovom kvizu nije bilo pojedinačnog pobjednika, jer svi učesnici u kvizu su pobjednici pokazavši svoje znanje i toleranciju koja se tiče nacionalnih manjina i svi oni su osvojili nagradno putovanje u vidu jednodnevnog izleta do Bara.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Gimnaziji „Panto Mališić“ koja nam je izašla u susret da ovu aktivnost realizujemo u njihovim prostorijama.

Kviz je realizovan u okviru projekta „Svi zajedno i ravnopravno“ koji je podržan od strane Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava a sprovodi se u partnerstvu sa NVO Šansa.

Ostavi komentar