Realizovan trening za mlade

Pod sloganom “Preduzetnicki proces“, danas samo u hotelu “Lukas“ počeli obuka za buduce preduzetnike iz Berana i Bijelog Polja koji namjeravaju da pokrenu sopstveni biznis i budu uspješni u tome.

Odabrali smo 8 kandidata koji će proći razne vrste obuka, posjetiti nekoliko uspješnih preduzeća na sjeveru Crne Gore, razgovarati sa ostvarenim preduzetnicima, naučiti sami da pišu biznis plan i još mnogo toga.

Svih osam kandidata, imaće priliku da napišu svoj biznis plan i apliciraju za bespovratna sredstva u iznosu od 3.000 evra.

Pomenuta sredstva dodjelicemo nekom od polaznika obuke, koji po ocjeni Komisije bude imao najbolju biznis ideju.

Ono što je važno istaći je da posla ima samo je bitno procijeniti pravi trenutak za pokretanje istog, kao i da se ispita tržište rada i ono što se u tom trenutku traži na tržištu.

Svjedoci smo da se privatni poslovi svode na par grana počevši od ugostiteljstva preko frizersko-kozmetičkih salona, pa sve do bavljenje trgovinom kroz rad u marketima i manjim prodajnim objektima.

Nažalost i kod samih potencijalnih pokretača privatnog posla, postoji inertnost i nedovoljno volje da se u potpunosti posvete poslu kojim se žele baviti.

Obuka za preduzetništvo se sprovodi u okviru projekta ,,Tvoja ideja - nasa podrska,, koji je podržan od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Ostavi komentar