Održan trening za buduce žene preduzetnice

U prostorijama naše organizacije, održali smo trening za buduce žene preduzetnice sa kojima je razgovarao uspješni privatni preduzetnik Boban Lutovac koji je polaznicama treninga objasnio mnoge stvari vezane za privatni posao, kako i na koji način mogu da u skladu sa Zakonom budu uspješni preduzetnici.

Kroz promociju mogućnosti koje postoje u ovoj oblasti, posebno na lokalnom nivou, njihovog osnazivanja i podsticanja da pokrenu sopstveni biznis.

Ucesnicama treninga samo pomogli da dobiju veliki broj informacija koje su im od velike važnosti da pokrenu svoj privatni posao. Učesnice su imale veliki broj pitanja na temu početka privatnog posla, od samog starta osnivanja firme i kompletne procedure kako završiti taj neophodni administrativni dio.

Ukazali smo na osnovne elemente dobrog preduzetnickog duha i naglasili im da ce nasa organizacija obezbijediti finasijsku pomoc u iznosu od 2.000 evra za najbolji Biznis plan, koji bude napisan od strane samih polaznica.

Trening je realizovan u okviru projekta ,,Podrška ženama kao zaleđina razvoju društva” koji je finansijski podrzan od strane Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava a koji se realizuje u partnerstvu sa NVO Šansa.

Ostavi komentar