Dobro zdravstveno stanje je vazno za stara lica

U saradnji sa medicinskim osobljem Doma zdravlja Berane, jutros smo obisli vise starih i iznemoglih lica na prostoru opstine Berane, kojima je neophodna medicinska pomoć.

Izvrseno je vise preventivnih pregleda u vidu mjerenja krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi kao i stanja u kojem se nalaze pluća starih lica.

Ovom aktivnošću željeli smo da starim i iznemoglim licima omogucimo preventivni zdravstveni pregled i ukažemo na probleme u kojima se naši stari sugrađani nalaze.

Osobe koje smo tokom ove aktivnsoti obišli su u većini slucajeva lica koja nemaju nikog, koja su polupokretna, koja sama žive i kojima je neophodna pomoć društva i zajednice da se ne osjećaju odbačeni i zapostavljeni.

Posebnu zahvalnost upucujemo upravi Doma zdravlja Berane, koja nam je izašla u susret i ponudila pomoc kako bi uspjesno realizovali vise preventivnih zdravstvenih pregleda starijih lica.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta ,,Ne zapostavimo stare- promovišimo društvo za sve generacije,, koji je podržan od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ostavi komentar