Nauka i mladi

U proteklih par dana, u nekoliko gradova na sjeveru Crne Gore realizovali smo terensku kamapnju u vidu dijeljenja informativno-edukativnog materijala na temu „Nauka i mladi“ kako bi sto vecem broju gradjana a posebno mladih dali podsticaj za istrazivacki duh i samostalno ucenje.

Informator ukazuje na to da naucni nacin razmisljanja i istrazivacki duh u savremenom drustvu postaje najvazniji alat za samostalno ucenje, kao i preduslov za donosenje racionalnih metodoloskih opravdanih i na podacima zasnovanih odluka u zivotu i zajednici.

Ono sto je veoma vazno za napredovanje i dalji razvoj jeste naucna komunikacija, naucna kultura kao i naucna pismenost. Ovaj dio nauke ne odnosi se samo na citanje i svakodnevno ucenje, ovaj vid nauke obuhvata medjusobnu komunikaciju, razmjenu informacija izmedju medija, naucne zajednice, gradjana i donosioca odluka i samim tim siri polja na naucnoj kulturi i podsticaj za samostalno ucenje.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta ,,Nauka kao put do buducnosti“ a podrzan je od strane Ministarstva nauke i tehnoloskog razvoja.

Ostavi komentar