Budi odgovoran pjesak u saobracaju

U okviru projekta "Ne žuri - život nema reprizu" koji realizujemo u partnerstvu sa NVO “Za nase dobro” a koji je podržan od strane Ministarstva kapitalnih investicija, danas smo realizovali radionicu za učenike srednjih škola iz Berana sa ciljem podizanja svijesti o bezbjednom učešću pjesaka u saobraćaju.

Sprovodjenje radionice sa mladima, takodje je imalo za ciji da im se ukaze na neopshodnost toga da budu odgovorni pjesaci u saobracaju, kako bi smanjili potencijalni broj saobracajnih nezgoda, koji sami mogu prouzrokaovati ukoliko se ne pridrzavaju propisa.

Jedan od zakljucaka sa pomenutog skupa je da su najčešći uzroci koji su doprineli nastanku saobraćajne nezgode sa poginulim i povrijeđenim pešacima preduzimanje nepromišljenih radnji i neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.

Takodje, najčešći uticajni faktori od strane pešaka koji su doprineli nastanku saobraćajne nezgode su neoprezno stupanje na kolovoz, a da se prethodno nije uvjerio da to može bezbjedno da učini i uticaj tamne odjeće na nastanak saobraćajne nezgode.

Ostavi komentar