Briga o starima za desetak lica u Beranama

Pocetkom tekuce godine krenuli smo sa pružanjem pomoći starijim licima u kući, posebno osobama koja imaju određene potrebe za time i koje se nalaze u stanju socijalne potrebe ili uglavnom žive same i potrebna im je njega i dodatna pažnja.

Pomenuta pomoć realizovace se u naredna dva mjesesa a ista je namijenjena za desetak starih lica sa teritorije opstine Berane i podrazumijeva pomoć u svakodnevnim životnim aktivnostima, kao što je pomoć prilikom oblačenja i održavanja lične higijene, odlazak po hranu i ljekove, usisavanje i brisanje prašine, pranje i peglanje veša i druge zadatke koji se tiču higijene stambenog prostora.

Posebnu zahvalnost upucujemo (prije svega hamanisti) a onda i frizeru Adu Jasarevicu koji se odazvao nasem pozivu i izasao na teren da osisa jednog dedu po imenu Zdravko, koji je slobo pokretno lice.

Inace, cilj ovih aktivnosti je jačanje socijalne i psihološke stabilnosti starih lica na teritoriji opstine Berane, sa posebnim akcentom na poboljšanje kvaliteta interakcije kao i pruzanje konkretne fizicke pomoci starijim licima u svakodnevnom zivotu.

Pomoć se realizuje u okviru projekta “Gradimo mostove medju generacijama” koji je podržan od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja a sprovodi se u partnerstvu sa NVO Šansa.

Ostavi komentar