Prevencija narkomanije – zloupotreba droga medju mladima

U okviru projekta „Mladi protiv zavisnosti“ koji je podržan od strane Ministarstva zdravlja a realizuje se u partnerstvu sa NVO Centar omladinskih inicijativa, danas je u “Hotelu Berane“ za ucenike Srednje stručne škole – Berane, održano edukativno predavanje o prevencije narkomanije medju mladima.

Stručnjaci tvrde da nijedna droga nije bezopasna i da ne postoje lake i teške droge već samo droge početnice, koje će nas navoditi da probamo i nešto više.

Učenici su zainteresovano slušali predavanje, a posebnu pažnju su im privukli primeri iz svakodnevnog života i dešavanja na teritoriji opštine Berane.

Jedan od zakljucaka sa današnjeg predavanja, jeste da je veoma bitno da znamo sa kakvim izazovima možemo da se sretnemo i gdje nas sve mogu odvući radoznalost, želja da budemo prihvaćeni i druge okolnosti.

Shodno navedenom, veoma je važno da i nastavnici i učenici budu stalno informisani o svim negativnim aspektima koje konzumiranje psihoaktivnih supstanci donosi sa sobom.

Ključni zaključak je da se ne smije misliti da se to nekome nikada ne može dogoditi, već se uvijek mora voditi računa o posledicama koje će se možda desiti i na pametan način treba pristupiti svemu što nas danas okružuje.

Ostavi komentar