Postvaljene kutije za vršnjacko nasilje

U više srednjih i osnovnih škola na sjeveru Crne Gore, postavili smo kutije za vršnjacko nasilje sa ciljem da učenici imaju mogućnost da prijave nasilje školskoj upravi, ako se isto sprovodi nad njima ili su u saznanju da ga drugi učenici trpe.

Ne živimo u zabludi da će postvaljenje ovih kutija riješiti vršnjačko nasilje ili ga drastično smanjiti, ali vjerijemo da postavljenjem istih dajemo mogućnost učenicima da se se anonimno obrate školskoj upravi i potencijalno “svi zajedno” spriječimo neko buduće nasilje u školama.

Kutija za prijavu vršnjckog nasilja postavljane su kao dio aktivnosti koji sprovodimo u okviru projekta “Zdravo odrastanje – dar za cijeli život” koji je podržan od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja a sprovodi se u partnerstvu sa NVO “Centar omladinskih inicijativa“.

Kutije su postavljene u Beranama: SMS „Branko Zogovic“, Srednjoj skoli „Vukadin Vukadinovic“, Gimnaziji „Panto Malisic“, OŠ “Vuk Karadžic”, OŠ “Radomir Mitrovic” i OŠ “Vukašin Raunović”. U Bijelom Polju: Gimnaziji „Miloje Dobrasinovic“i Srednjoj elektro-ekonomskoj skoli. U Rožajama: Gimnazija „30 septembar“ i SSS Rožaje. U Plavu: Srednja mjesovita skola „Beco Basic“ i OŠ “Hajro Šahmanović”) kao i u Andrijevici: Srednja mješovita škola Andrijevica i OŠ “Bajo Jojić”.

Ostavi komentar