Realizovana edukacija za penzionere iz Andrijevice

Danas je u Andrijevici u udruženju penzionera održana edukacija starijih lica za upotrebu pametnih telefona i korišćenje interneta i aplikacija koje im mogu biti od koristi da lakše zakazuju preglede, plaćaju račune, kupuju robu i da što je glavno, više ne stoje u dugim redovima ispred raznih banaka i poštanskih filijala.

Na ovaj način želimo da pomognemo starim licima da lakše funkcionišu u njihovim svakodnevnim životnim obavezama. Naši današnji domaćini su bili zainteresovani za ovaj vid obuke i aktivno su učestvovali u ovoj edukaciji, postavljajući brojna pitanja i odmah nudeći svoje telefone, da im naš predavač instalira neke aplikacije koje mogu odmah koristiti kao što su aplikacije za zakazivanje pregleda i aplikacija elektroprivrede Crne Gore da bi mogli online plaćati račune za struju.

Edukacija je realizovana u okviru projekta „Gradimo mostove medju generacijama“ koji je podržan od strane Ministartva rada i socijalnog staranja a sprovodi se u partnerstvu sa NVO „Šansa“ i NVO „Za naše dobro“.

Ostavi komentar