Zdravstveni savjeti za starije osobe

Mnogi faktori utiču na zdravo starenje. Neki od njih, kao što je genetika, nisu pod našom kontrolom. Drugi — poput vježbanja, zdrave ishrane, redovnog odlaska kod ljekara i brige o našem mentalnom zdravlju — su nam na dohvat ruke.

Ostati zdrav i osjećati se najbolje je važno u bilo kom uzrastu. Ali posebno je važno kako starite da se fokusirate na svoje zdravlje i donosite dobre odluke o načinu života.

Pametan izbor hrane može vam pomoći da se zaštitite od određenih zdravstvenih problema kako starite i čak može pomoći u poboljšanju funkcije mozga.

Zdrav način života, uključujući redovnu vježbu i zdrave navike, takođe je važan. Pored toga, intelektualna stimulacija i mogućnosti za socijalizaciju igraju važnu ulogu kako starimo. A prstup zdravstvenoj zaštiti i rutinske posjete i pregledi su neophodni.

Biti spreman da se angažujete i igrate aktivnu ulogu u vašem ukupnom zdravlju je od vitalnog značaja.

Aktivnosti kao što su čitanje, rješavanje ukrštenih riječi, igranje trivijalnih igara, slikanje, bojenje i druge aktivnosti koje stimulišu naš mozak su od vitalnog značaja.

Zdravstveni savjeti za starije osobe je dio kampanje koji realizujemo u okviru projekta “Gradimo mostove medju generacijama” koji je podržalo Ministartvo rada i socijalnog staranja a koji se sprovodi u partnerstvu sa NVO “Sansa”.

Ostavi komentar