ŽRTVA MOŽE BITI SVAKO – EDUKACIJA MLADIH O TRGOVINI LJUDIMA

Danas je u Beranama održana radionica pod nazivom ,,Prepoznaj i reaguj“ na temu borbe protiv trgovine ljudima sa ucenicima iz SMS „DR Branko Zogovic“. Predavanje je realizovano u saradnji sa NVO ,,Šansa“, kroz projekat ,,ŽRTVA MOŽE BITI SVAKO – EDUKACIJA MLADIH O TRGOVINI LJUDIMA“, podržanog od strane Ministarstva unutrašnjih poslova.

Cilj predavanja bio je da se učenici upoznaju sa načinima i oblicima trgovine ljudima. Samo predavanje imalo je interaktivni karakter, gde su učenici davali svoje zaključke. Prevencija znači informisanost, zato je bitno da se što veći broj učenika upozna na koje sve načine mogu da postanu žrtve trgovine ljudima.

Šta je to trgovina ljudima? Kako je otkriti i spriječiti? Kako je to naći se u takvoj situaciji i na koji način da se odupru ovoj pojavi 21.vijeka. Dakle, koji su to vidovi, šta znači pojam vrbovanje, koje opasnosti vrebaju sa interneta, na koji način da se zaštite, koji su korisni telefoni ili institucije kojima se mogu obratiti. Ovo su samo neka od pitanja i tema o kojima smo razgovarali sa učenicima.

U suvremenim uslovima sve veću opasnost predstavlja pronalazak žrtve preko društvenih mreža preko kojih mladi ljudi sve više komuniciraju, što je posebno naglašeno tokom predavanja.

Ostavi komentar