Otvorena javna uprava za mjesne zajednice

Gradjani, ne samo da više nisu uključeni u donošenje bilo kakvih odluka na lokalnom nivou, već im je i oduzeta mogućnost da spriječe realizaciju brojnih projekata koje smatraju štetnim za njihovu zajednicu, aktivno ucestvuju u kreiranju budzeta, konstantno daju svoj doprinos javnim raspravama, dobiju neke od bitnih informacija za funskionisanje njihove mjesne zajednice i sl.

Shodno navedenom, jako je bitno ojačati ulogu mjesnih zajednica u procesu otvorenosti javne uprave prema gradjanima kako na lokalnom tako i na državnom novou. U tom smislu, treba povecati ucesce i aktivizam gradjana (kroz mjesne zajednice) naročito u oblasti izrade i koordinacije lokalnih politika i da se unaprijedi stanje u pogledu poštvanja principa otvorenosti javne uprave, koji se odnose na odgovornost i transparentnost u radu iste.

Otvorena javna uprava za mjesne zajednice je dio kampanje koji sprovodimo u okviru projekta ,,Jačanje uloge mjesnih zajednica u procesu otvorenosti javne uprave“, koji je podrzan od strane Ministarstva javne uprave a sprovodi u partnerstvu sa NVO Šansa

Ostavi komentar