Zajednica se gradi srcem

Pod sloganom ,,Zajednica se gradi srcem” juce je realizovan jednodnevni izlet do Biogradskog jezera kao i Etno sela ,,Vuković” za vise mladih sa sjevera Crne Gore.

Cilj druženja je unapredjenje socijalnog ukljucivanja djece i mladih kao i podizanje svijesti djece o znacaju multikulturalizma medju njima.

Vršnjačko druženje i socijalizacija su najvažniji segmenti njihovog razvoja. Vršnjačka podrška je od velike važnosti za skladnost emocija i uspjeh djeteta tokom svog razvoja i odrastanja.

Djeca znatno lakše i brže prihvataju različitosti nego odrasle osobe. Razumijevanje, prihvatanje i uključivanje je ono što je neophodno za život bez predrasuda.

Pružanjem osjećaja pripadanja dajemo djeci prilike za razvoj vještina socijalne kompetencije, a pružanjem prilika za vršnjačku interakciju možemo postići kod djeteta osjećaj pripadanja i prihvatanja.

Aktivnost je vodio Mladen Malisic a ista je realizovana kroz projekat ,,Svi smo različiti ali jednako važni“ koji je podržan od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 

Leave a comment