Odrzana Press konferencija povodom predstavljanja projekta

NVO »Centar kreativnih vjestina« u saradnji sa NVO »Bjelopoljski demokratski centar“, juce je u Bijelom Polju održao press konferenciju povodom predstavljanja projekta pod nazivom “Transparentnije koncesije na eksploataciju šljunka i šume” koji ce se realizovati u narednih sest mjeseci na teritoriji opstina Berane i Bijelo Polje.

Glavni nosilac ovog projekta je NVO »Bjelopoljski demokratski centar“ iz Bijelog Polja, dok je NVO »Centar kreativnih vjestina« partner na projektu. Projekat je finansijski podrzan od strane Instituta Alternativa iz Podgorice i njihovih partenara u okviru projekta “Money Watch – Civilno društvo, čuvar budžeta“.

Na konferenciji je naglaseno da je cilj projekta „Trasparentnije koncesije na eksploataciju šljunka i šume“, da se preispita visina koncesionih naknada, kao i potrošnja dobijenih sredstava od strane države i lokalnih uprava.

Takodje, na konferenciji je receno i to da realizacijom projekta želimo da postignemo veći nivo transparentnosti u oblasti koncesija na eksploataciju šljunka i pijeska iz Lima, kao i eksploataciju šuma na teritoriji Berana i Bijelog Polja.

Ostavi komentar