Uništen dio mobilijara na putnom pravcu Berane - Rozaje

U prethodna dva dana, nepoznati vandali uspjeli su da prelome betonsku osnovu na klupama urbanog mobilijara koji je nedavno postavljen u prirodnom ambijentu na putnom pravcu Berane – Rozaje u mjestu Dapsice.

Nasa organizacija oštro osudjuje bahatost i zlonamjernost pojedinaca koji su ovo uradili i otvoreno ih pitamo zašto im smetaju klupe i uredjen mobilijar, koji sluzi vozacima ali i ostalim ucesnicima u saobracaju da se odmore i naprave pauzu u prijatnom ambijentu pored puta.

Veoma je važno da građani, a posebno vandali koji su ovo napravili (a možda i citaju ovaj tekst) budu svjesni da su mobilijari javna svojina, odnosno vlasništvo svih nas koji živimo na prostoru opštine Berane.

Morate shvatiti da jedino zajedničkim snagama i trudom možemo učiniti da naša opština postane prijatnije i ljepše mjesto za život. Potrebno je samo da svako od nas da mali doprinos ili makar da ne uništava javnu svojinu.

2

Frustrirajuće je to što smo godinama čekali da dobijemo bilo kakav mobilijar pored puta, a onda neko iz bijesa, zavisti ili ljubomore priredi ovako porazavajucu situaciju.

Ovo je drugi put da se mobilijari koji su postavljeni pored puta ruse i unistavaju na ovakav nacin. Potpis rusitelja je isti i svjesni smo cinjenice da njima ne odgovaraju postavljeni mobilijari, pa im javno porucujemo: rusitelji i zlonamjernici, zapamtite da koliko god puta porusili ono sto napravimo, mi cemo ponovo sagraditi i obnoviti. Bice nam cast i zadovoljstvo a vama vasa nedjela, nek sluze na cast.

Ostavi komentar