U okviru projekta “Prevencija je uvijek prioritet kod (zlo)upotrebe alkohola” sproveli smo istrazivanje o rasprostranjenosti upotrebe alkohola kod mladih u nekoliko opstina na sjeveru Crne Gore.

U okviru projekta ,,Jačanje uloge mjesnih zajednica u procesu otvorenosti javne uprave“, koji je podrzan od strane Ministarstva javne uprave a sprovodi u partnerstvu sa NVO Šansa, objavljejemo istraživanje o otvorenosti javne uprave prema mjesnim zajednicama u vise gradova na sjeveru Crne Gore.

U toku septembra mjeseca tekuce godine, nasa organizacija u partnerstvu sa NVO „Glasnici nade“ sprovela je istraživanje javnog mnjenja o potrebama starih lica kao i problema sa kojima se ova ranjivija grupa suočava.

U toku februara mjeseca tekuce godine, u dvije srednje škole na teritorije opštine Berane, sproveli smo istraživanje o nasilju medju mladima.

Gradjanke i studenkinje, kao i srednjoškolke u više obrazovnih ustnova i gradova na sjeveru Crne Gore, upoznate su sa ili su doživjele seksualno uznemiravanje i ucenjivanje.